GD13A

med lärandet i centrum

Veckobrev vecka 22

Hej alla barn och föräldrar!

Idag har Linn Emmoth varit på besök i klassen och det är hon som kommer att ta över efter mig till hösten. Flera av barnen kände igen henne från Crossfit eller från förskolan Körsbäret där hon har arbetat tidigare med flera av barnen. Just nu arbetar Linn i en åk 3 på Långsjöskolan. Linn och jag känner varandra sedan tidigare vilket gör att jag känner mig helt säker på att detta kommer att bli toppen. Till hösten får ni mer information om vilka ämnen Linn kommer att ansvara för.

Nästa vecka är jag som jag skrivit tidigare i Slovenien med åk 7. Linda Granger som snart är klar gymnasielärare kommer tillsammans med Titti att ansvara för klassen. Den veckan är det väldigt viktigt att ni inte kommunicerar ledigheter, sjukdom, förseningar osv med mig utan vänd er direkt till Linda eller Titti. Titti har mailadress christina.nilsson2@norrtalje.se och båda kan nås på 0176-71083.

Jag räknar inte med att det kommer något veckobrev nästa vecka så här kommer information om de två sista skoldagarna.

På måndagen den 11/6 kommer vi att programmera hela dagen. På tisdagsmorgonen så kommer vi att städa så det är viktigt att alla har en påse eller väska med sig den dagen. Är det bra väder så kommer vi att vara ute på idrotten. På eftermiddagen har jag lovat barnen att de får ta med sig valfritt fika/godis/snacks så har vi en mysig stund tillsammans. Ingen energidricka eller nötter!

På eftermiddagen/kvällen ses vi 16:45 i klassrummet och ni föräldrar tar plats på skolgården. Jag tänkte att vi ses i klassrummet efteråt för att summera detta läsår tillsammans och för att jag ska få möjlighet att önska en härlig sommar och lycka till i framtiden. Höstterminens första dag är onsdagen den 22 augusti.

Här kommer lite information kring vad kommunen erbjuder för aktiviteter på sommarlovet samt den 13 juni.

Ha en härlig helg och en trevlig nästa vecka!

/Anna

Veckobrev vecka 21

Hej alla barn och föräldrar!

Idag är jag på utbildning i vårt nya skolsystem Unikum så jag har inte träffat klassen idag. Jag är övertygad om att Unikum, som till hösten ersätter Fronter, kommer bli toppen för er som vårdnadshavare, mig som lärare och även för barnen.

I tisdags så hade vi en programmeringsdag, vilket var jättekul! Barnen var extremt fokuserade och det flöt på jättebra. Vi arbetade på en sida som heter code.org och efter önskemål från barnen har vi har bokat in en dag till på terminen för programmering. Nästa vecka kommer vi arbeta en förmiddag med att konstruera våra egna popup-böcker.

I svenskan har vi läst ut vår bok Drakskeppet och nästa vecka kommer eleverna att få fortsätta sitt arbete med den boken. Vi har även haft en bildanalyslektion, då vi pratade om olika slags känslor. Barnen fick sedan gå ut och ta kort som skulle försöka förmedla känslan, det blev jättefina kort och fantastiska motiveringar. Vi pratade även om hur vi på olika sätt kan förmedla olika känslor, t.ex. genom olika kroppsspråk, att ett svartvitt kort ofta förmedlar att det känns sorgset m.m.

I onsdags var vi på Roslagsskolan för att se en rockshow som elever från Kulturskolan ansvarade för. En riktigt bra show fick vi se.

Skolavslutning

Tisdagen den 12/6 17.00 är det dags för skolavslutning. Jag och barnen ses 16:45 i klassrummet och ni föräldrar tar plats på skolgården. Jag tänkte att vi ses i klassrummet efteråt för att summera detta läsår tillsammans och för att jag ska få möjlighet att önska en härlig sommar och lycka till i framtiden. Höstterminens första dag är onsdagen den 22 augusti.

Läxor

Läsläxa till fredag. Påminn gärna barnen om att de ska ta med sig sitt läsprotokoll på fredagar.

Här kommer lite information kring vad kommunen erbjuder för aktiviteter på sommarlovet samt den 13 juni.

Trevlig helg!

/Anna

Veckobrev vecka 20

Hej alla barn och föräldrar!

Ännu en vecka har susat förbi och nu är det inte mycket kvar på denna termin. Rektorerna jobbar just för fullt med rekryteringen av ny personal och i skrivande stund är allt inte riktigt klart.  På måndag kommer inte att vara på plats eftersom jag är utlånad till Länna där jag kommer att besöka min nya klass. Titti, Micke och Josephine finns på plats i klassen. Jag är även borta på fredag för att utbilda mig inom skolans nya skolplattform. Att jag är borta dessa dagar och sedan min resa med åk 7 till Slovenien den 4-8 juni gör att jag inte har många dagar kvar med klassen så nu försöker jag ta till vara på varje dag tillsammans med era fantastiska barn.

I onsdags hade vi en ”Skräpplockardag” och vad duktiga barnen var. Trots varmt väder så gjorde alla sitt allra bästa och vi fick ihop väldigt mycket skräp. Jag tror barnen (och vi vuxna!) var chockade över hur mycket skräp som ligger ute i naturen. Det blev en riktig tankeställare!

 

I SO:n har Jossan och klassen fortsatt med arbetet om medeltiden och har den här veckan pratat om helgon och heliga Birgitta. De har även pratat om Jeanne D’arc och hennes betydelse för historien. I svenska har vi gjort ett läsförståelsetest samt arbetat med bildanalyser vilket var uppskattat av barnen. I NO:n har vi idag haft en kunskapskontroll på kapitlet Vatten och luft. På tisdag nästa vecka kommer vi, förutom idrottstimmen, att programmera hela dagen.

Rockskolan live

På onsdag 23/5 ska vi till Roslagsskolan för att se ”Rockskolan live”. Vi går strax efter 9.00 och är tillbaka vid 10.45.

Utelektioner

Under flera lektioner de två senaste veckorna har eleverna haft möjlighet att arbeta utomhus vilket de har klarat av alldeles galant.

 

Skolavslutning

Tisdagen den 12/6 17.00 är det dags för skolavslutning. Jag och barnen ses 16:45 i klassrummet och ni föräldrar tar plats på skolgården. Jag tänkte att vi ses i klassrummet efteråt för att summera detta läsår tillsammans och för att jag ska få möjlighet att önska en härlig sommar och lycka till i framtiden. Höstterminens första dag är onsdagen den 22 augusti.

Läxor

Påminn gärna barnen om att de ska ta med sig sitt läsprotokoll på fredagar. Jossan delade ut ett texthäfte i onsdags som handlar om digerdöden, det häftet ska vara läst tills på måndag 21/5. Sammanfatta gärna texten muntligt tillsammans. Se även separat läxinlägg som Jossan la ut i samband med att hon delade ut läxan.

Vi har ju turen att ha väldigt skönt och varmt väder för tillfället, så skicka gärna med en vattenflaska eller en mugg så att barnen inte glömmer att dricka vatten.

Ha en härlig helg!

 

 

/Anna

 

 

 

 

SO-läxa tills måndag 21/5

I SO:n håller vi för tillfället på att läsa om medeltiden och på måndag ska vi prata om digerdöden. Jag har idag delat ut ett texthäfte som jag vill att barnen ska ha läst tills på måndag 21/5, så att de är förberedda inför lektionen. Sammanfatta gärna texten tillsammans hemma muntligt, då det är det vi ska göra på lektionen sedan. De får gärna använda texten att läsa som läsläxa, dock ska protokollet fyllas i som vanligt.

Bifogar texten här ifall det tappas bort.

Texthäfte digerdöden

 

 

Veckoinformation

Hej alla barn och föräldrar!

 

Det blev inget veckobrev förra veckan, men här kommer en påminnelse att vi på onsdag har skräpplockardagtillsammans med andra klasser på skolan. Vi kommer att få ett område tilldelat till oss där vi ska plocka skräp. Barnen behöver denna dag ha med sig stövlar/oömma skor och handskar. Vi äter lunch som vanligt i skolan.

På fredag kommer barnen att göra ett hörseltest på engelska samt ha en diagnos på NO-avsnittet vatten och luft. Vi kommer använda lektionstid till repetition så inget att läsa på hemma till denna kontroll.

Läsläxa som vanligt till fredag.

Förra veckan fick alla som var här med sin kunskapskontroll i matematik. Titta gärna på den tillsammans med ditt barn. Den behöver inte lämnas tillbaka till skolan.

Trevlig vecka!

/Anna

Veckobrev vecka 18

Hej alla barn och föräldrar!

En kort vecka har vi nu haft och den gick i rasande fart.

Hela skolan rör sig

På tisdag 8/5 kommer vi att bryta undervisningen på förmiddagen för att då är det dags för ”Hela skolan rör sig”. Samtliga årskurser kommer att vara indelade i tvärgrupper och kommer då utföra olika rörelseuppdrag utomhus. Tänk gärna kläder efter väder och att barnen ska ha kläder som de kan röra sig i. Vi kommer även att äta lunch utomhus, så håll tummarna för att vi får det soligt och skönt! 🙂

Skräpplockardag

Onsdagen den 16/5 kommer årskurs 4 och 5 ha en skräpplockardag tillsammans med Stellan som arbetar på högstadiet. Vi kommer att få ett område tilldelat till oss där vi ska plocka skräp. Barnen behöver denna dag ha med sig stövlar/oömma skor och handskar. Vi äter lunch som vanligt i skolan.

Avslutning

Avslutningen äger rum tisdagen den 12/6 17.00. Sista skoldagen är således tisdagen den 12/6. Läsårsstart 18/19 är onsdagen den 22 augusti.

Ny rektor

Nu är det klart vem som blir Grindskolans nya rektor till hösten. Michael Ericsson heter han och är idag en av rektorerna för Rodengymnasiet.

Vecka 23

Måndag till fredag vecka 23 kommer jag tillsammans med 2 kollegor och 20 stycken elever från årskurs sju åka till Slovenien för ett utbyte med en skola där. Eftersom jag har haft majoriteten av eleverna som ska åka med blev jag tidigt på terminen tillfrågad om jag ville följa med vilket jag gärna ville göra. För klassens del innebär det vikarie för mig i fyra dagar(lediga onsdag 6/6) och som det ser ut nu så är det en duktig tjej som heter Linda som kommer att ha klassen. Titti kommer även finnas i klassen hela den veckan.

Läsläxa

Jag delade ut nya läsprotokoll idag. Nästa vecka ska läsprotokollet lämnas in på onsdag, i och med ledigheter torsdag/fredag. Hjälp gärna att påminna ditt barn om att fylla i läsprotokollet och sen att det ska lämnas in på fredagar.

Överlag väldigt bra resultat på dagens multiplikationstest. Så härligt att se att det tränas hårt!

Trevlig helg!

 

Veckobrev vecka 17

Hej alla föräldrar och barn!

Det blev mycket känslor efter att jag gav klassen beskedet att jag till hösten inte längre kommer att jobba på Grindskolan. Jag hoppas att alla föräldrar har fått mitt mail där jag berättar detta.

I måndags så var det dags för Bästa 4:an i simning och Grindskolan kom på en imponerande andra plats. Härligt jobbat ni som var med! Grindskolan vann även pris för bästa hejarklack. Stort tack till Jenny och Marcus som styrt upp detta!

 

Idag kom våra duktiga Los Grindos till klassrummet för att spela upp två låter. Så himla duktiga!

I matematik jobbar vi med enheter och det är lite klurigt för en del. Under vissa matematiklektioner så programmerar vi. Snart är det dags att få testa att programmera på dator.

I svenska har vi gjort klart ett läsförståelsetest, arbetat med bedömning av faktatexter samt läst vår bok Drakskeppet.

Nästa vecka är det ledigt måndag och tisdag.

Läxor:

Engelskaläxa till fredag 4/5. Glosorna finns i ett separat inlägg.

Multiplikationstabellerna 8-10 till på fredag 4/5.

Hoppas ni får en härlig helg och en trevlig valborg!

Hälsningar Anna

Engelskaläxa v.18

Här kommer glosorna som är till fredag 4/5 med hälsningar ifrån Titti.

 

Glosor vecka 18
birthday födelsedag
until tills
pencil blyertspenna
piece bit
the most important den viktigaste
right rätt
gear utrustning
knee pads knäskydd
myself själv
those de, dem
protect skydda
pocket money fickpengar
than än
what else vad annat, mer
fall over trilla, ramla
I´ll (I will) jag kommer att
thick tjock
gloves handskar
uncle morbror/farbror
aunt moster/faster
better bättre
spelling stavning

Veckobrev vecka 16

Hej alla föräldrar och barn!

Som vi njuter av det härliga vädret!

Vilken härlig dag vi hade uppe på Sportcentrum igår. Glada barn, ett fantastiskt arrangemang av Norrtäljes schackklubb och strålande sol när vi gick hem. Vi blev så imponerade över era barn, trots att det kanske kändes lite läskigt att spela schack mot någon som man aldrig hade träffat förut så genomförde alla dagen med bravur. Så roligt! Extra roligt tyckte vissa att det var såklart att träffa kompisar ifrån andra skolor runt om i Norrtälje kommun.

I onsdags var Helen från Skapande skola här för att hålla en dansworkshop med barnen. Många härliga danser blev det.

 

 

 

I svenska har vi den här veckan börjat med boken Drakskeppet av Maj Bylock. Vi har även gjort ett läsförståelsetest som vi ska avsluta på måndag.   I SO har klassen haft en kunskapskontroll i ”Massmedia” och även parallellt påbörjat ett nytt arbetsområde kring medeltiden. I NO har vi arbetat med vattnet och luft.

Läxhjälp

Påminner även om att läxhjälpen/studietödet är nu ändrad från torsdagar till onsdagar, 14.30-15.30. Barnen får gärna ha med sig ett mellanmål och äta det i klassrummet fram till dess att läxhjälpen börjar. De barn som är på fritids får gärna vara på fritids fram till dess att läxhjälpen börjar.

Läsläxa

Hjälp gärna ert barn med att komma ihåg läsläxan på fredagar. Ofta får jag höra att de har glömt läxan hemma eller att de har glömt att göra läxan, så nu ber jag om hjälp ifrån er föräldrar. Läsläxan är ifrån fredag-fredag.

Titti har idag skickat hem den senaste kunskapskontrollen som gjordes i engelska. Den ska skrivas på av en förälder och sen skickas tillbaka till skolan senast onsdag nästa vecka.

Läxor som ges andra dagar än fredagar informeras genom separata läxinlägg här på sidan. Efter önskemål kommer även Titti att lägga ut engelskaläxorna framöver.

Hoppas ni får en härlig helg!

Hälsningar Anna

Samsång

Om någon missat informationen men gärna vill vara med på samsången onsdag 25/4 i sportcentrum med konsert kl 18.00 och 19.30, går det bra att föräldrarna anmäler sina barn direkt till Ragnhild ragnhild@rimbokultur.se. Skriv barnets namn, skola och klass i anmälan.

/Helena(musiklärare)

Sida 1 av 7

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén