Hej alla föräldrar!

Äntligen kom snön! Så härligt med riktigt vinterväder. Det har varit riktigt rödkindade barn som kommit in efter rasterna.

Den här veckan har vi arbetat med inledningar, avslutningar och tidsord vid återberättade texter. Vi har även läst ut boken Vittnet och kommer att nästa vecka starta upp med en ny bok som heter Snögrottan.

I matematik arbetar vi med klockan och tid. Repetera gärna klockan hemma genom att frekvent fråga barnen var klockan är, både analog tid och digital tid. De som behöver extra mycket träning har fått ett separat mail hem.

I NO har vi startat upp med kapitlet som handlar om Naturen på vintern och då passar det extra bra att snön har kommit.

Vi har haft besök av Jennie Eberskiöld idag. Det är min lärarstudent som kommer att göra sin verksamhetsförlagda utbildning här hos oss under vecka 6-12.

Nästa vecka

På tisdag och onsdag nästa vecka är jag på utbildning i Stockholm. Då kommer Eva Brunnberg att vara vikarie i klassen. På tisdag kommer även Titti att finnas i klassen och på onsdag finns Micke på plats som vanligt. Viktigt att alla sjukanmälningar görs på 0176-71083 eftersom jag inte finns på plats. Vid annan brådskande information eller frågor så maila Josephine.

Kunskapskontroll SO

Innan jul gjorde klasserna en kunskapskontroll i SO och det var några stycken i klassen som var sjuka/bortresta under det tillfället. Nästa vecka kommer det finnas en ny chans att göra kunskapskontrollen. Vill man öva lite extra på de kapitlen som kunskapskontrollen tar upp så kan man gå in på hemsidan som hör till vår SO-bok.

https://webbapp.liber.se/upptack-sverige/#

Det är kapitel 1 och 3 som gäller. Barnen vet själva om de ska göra kontrollen eller inte.

Det är snart dags att boka in tid för utvecklingssamtal och på måndag så kommer ni få ett mail hem med en länk där ni bokar tid. Jag har begränsade möjligheter att erbjuda andra tider än de i länken så har du särskilda önskemål rekommenderar jag att du är snabb och bokar in en tid.

Övrigt

Det går löss på skolan så ta gärna en titt i barnets hår i helgen så att vi snabbt kan få stopp på den spridningen.

Jag skickar här med två bilagor från rektorerna som är viktiga att läsa. Vid några frågor gällande innehållet i dessa bilagor så hänvisar jag till rektor. Besök på Grindskolan      Trafiksituationen Grind2

Läxor:

Matematikläxa till tisdag. Det är sidorna 106-11 som gäller och de ska göra två stycken nivåer. Engelskaläxa till onsdag, workbook sid. 40-42, 106-107.

Trevlig helg!

/Anna

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg