Hej alla föräldrar!

Nu är vi igång med det ordinarie schemat och det är en del trötta barn som lämnade skolan idag. Tisdag och onsdag denna vecka hade barnen Ulla som vikarie och vad jag förstått på både barn och Ulla själv hade det gått bra.

 

Arbetsområden

I svenska så jobbar vi med ett läsprojekt som heter ”Hemliga boken”. Jag läser ur boken och barnen får olika skrivuppgifter. I NO så är det Sveriges skogar som gäller; barrträd, lövträd osv. I SO har vi precis inlett ett arbete om vikingatiden.

 

Föräldramöte

Vi påminner om föräldramötet nu på tisdag 5/9 kl. 18.00 i 4As klassrum.

 

Läsläxa

Vi kommer att börja med läsläxa v.37. Vi kommer inte att ha någon bestämd bok som barnen skall läsa ur, utan läsläxan kommer ske i valfri skönlitterär bok. Vi kommer att skicka hem ett protokoll som ni föräldrar och barn kommer att fylla i varje vecka. Nästa vecka kommer det finnas möjlighet att låna en lämplig bok från vårt skolbibliotek, men vill man hellre ta en bok hemifrån eller låna på stadsbiblioteket går det givetvis bra.

 

Skolfoto

Skolfotograferingen kommer att äga rum tisdagen den 12/9.

 

Utvecklingssamtal

Utvecklingssamtalen kommer att äga rum under september. Samtalen kommer att främst ske under dagtid och ni kommer att få en länk till en sida där ni bokar era egna tider.

 

Idrott

Vi vill hälsa ifrån vår idrottslärare Joy att idrotten kommer att vara utomhus, i alla väder, till och med vecka 41. Tänk på att hjälpa barnen med kläder efter väder. Vill ni ställa frågor kring idrotten får ni kontakta Joy på christianjoy.dajotoy@norrtalje.se

 

Hemsida

Från och med nästa vecka kommer alla veckobrev läggas direkt på klassens nya hemsida http://gd13a.se/   På den sidan kommer det finnas schema, information, bilder och annat skoj. Jag skulle vilja be alla föräldrar att, tillsammans med sitt barn, gå in på sidan och titta innan vi ses på föräldramötet. Veckobrevet för denna vecka kommer att både mailas hem och läggas på hemsidan.

 

Trevlig helg!

 

Anna


Prenumerera på nya blogginlägg