Veckobrev 36

Hej alla föräldrar!

Tack för ett trevligt föräldramöte! Vad kul att så många hade möjlighet att komma! En kort sammanfattning av föräldramötet kommer i ett separat inlägg här på hemsidan.

Utvecklingssamtal

Nästa vecka drar utvecklingssamtalen igång för årskurs 4. Den 14/9 är vi mentorer frisläppta från lektioner för att ha utvecklingssamtal hela dagen och de lärare som inte har mentorselever kommer att ansvara för undervisningen. I år kommer barnen få hålla sina egna utvecklingssamtal och vi har förberett oss denna vecka inför det. De har fått utvärdera sina individuella utvecklingsplaner och gett förslag på egna mål att ha inför hösten.

När ni kommer hit för att ha utvecklingssamtal träffas vi först i kapprummet för att sedan gå till vårt mötesrum.

Läsläxa

Idag fick eleverna hem ett läsprotokoll. I årskurs 4 vill vi att barnen läser minst 30 min/vecka och att både ditt barn och du som förälder lämnar en kort kommentar om hur läxan har gått under den veckan. Vi rekommenderar att ditt barn läser högt för någon vuxen och som lyssnare kan man gärna ställa frågor på texten och hjälpa till vid förståelsen av svåra ord. Läsläxan kommer att vara ifrån fredag till fredag, protokollet ska alltså in nästa gång 15/9.

Skolfoto

Skolfotograferingen kommer att äga rum tisdagen den 12/9.

Övrigt

I veckan har många av barnen i klassen frågat oss personal under skoltid om att få ringa till er föräldrar för att fråga om hemgång/fritids eller om de kan leka med någon efter skolan. Självklart är detta okey i undantagsfall och jag vet att det är okey under fritidstid, men då jag upplever att det stör skolarbetet skulle jag vilja ber er föräldrar att barnen vet vad som gäller när de kommer på morgonen.

 

 

 

Trevlig helg!

Anna


Prenumerera på nya blogginlägg