Hej alla föräldrar!

Denna vecka har jag haft 17/24 utvecklingssamtal och jag måste säga att barnen har varit strålande duktiga på att leda sina egna utvecklingssamtal. Jag vill också passa på och tacka er föräldrar för trevliga samtal!

Eftersom jag haft många utvecklingssamtal har Therése och Josephine haft många av mina lektioner. I matematik har vi tränat på begreppen term, addition, subtraktion, summa och differens.

I svenska har vi fortsatt med den hemliga boken och skrivuppgiften var att skriva om en veterinärs dag.

I NO jobbar vi med skogen i Sverige och är med i ett forskningsprojekt som heter ”Höstförsöket”. En gång i veckan går vi ut i skogen och observerar vissa bestämda trädarter och färgen på deras löv. Vi samlar in data/information som vi sedan skickar in till riktiga forskare som vill ta reda på vilka klimatförändringar vi har i Sverige. Vi kommer att hjälpa till och samla information till forskarna tills löven på träden fallit av.

Klassfesten

På onsdag ska vi på ”Klassfesten” uppe på Campus Roslagen. Dagen kommer innehålla korta föreläsningar på tema ekonomi, aktiviteter med utställare och en känd artist är bokad. ”Klassfesten” kretsar kring tidningen Lyckoslanten och har följande syfte:

  • att visa lärare hur man kan jobba på ett inspirerande sätt med tidningen i skolorna
  • att inspirera eleverna till att tycka att pengar och sparande är intressant och påverkansbart.

 

Vi blir serverade lunch, så ingen matsäck behövs. Vanliga skoltider gäller. Vi åker buss upp till Campus, men kommer gå tillbaka till skolan.

Skoljoggen

På torsdag 21/9 är det dags för Skoljoggen. Eleverna kommer under en timmes tid gå/springa en slinga och samla varv till klassen. Alla kan bidra. Tänk på att de behöver lämpliga kläder!

Läxor:

Läsläxa till fredag. Påminn barnen att de ska ta med protokollet på fredag.

Trevlig helg!

Anna och Therése


Prenumerera på nya blogginlägg