Hej alla föräldrar och barn!

 

Vi har haft en aktiv vecka med både Skoljoggen och Klassfesten.

 

I onsdags åkte vi buss upp till Nordrona och hade en härlig dag tillsammans. Barnen fick lite inspiration kring privatekonomi, men det var nog främst mötet med Lisa Ajax som barnen kommer ihåg. VI tog en gruppbild med Lisa och den har jag inte fått av fotografen än. Mina egna bilder och filmer får ni ta del av här nedan.

 

Innan vi tog en härlig promenad tillbaka till skolan gav barnen kommunens brandmän en riktig dragkampsmatch.

 

 

I går så var det dags för Skoljoggen. Jag var tvungen att åka hem till sjukt barn, men jag har hört av barnen och personalen att det hade gått väldigt bra. Alla barn bidrog till att samla varv till klassen!

 

Information från Therése

Under utvecklingssamtalet var det fler som önskade att få hem engelskatexterna. Här kommer en länk till engelskan som kallas för webbappen. Man kan ladda ned webbappen på smartphones, surfplattor och på datorn. Där kan eleverna få höra på de texter och träna glosor på det kapitel vi arbetar med. Just nu arbetar vi med kapitlet ”Numbers/Home”. Då klickar man på det kapitlet så kan man lyssna på texterna och glosorden där. Kapitlet är uppdelat i olika avsnitt och just nu har vi arbetat med en text som heter ”Victoria Road”. Man kan också träna på stavning av glosorden till de olika avsnitten där. Det finns också möjlighet att träna på den grammatik vi har gått igenom och arbetat med.

 

Här är länken: http://webbapp.liber.se/good-stuff-gold-4/#

Det går också att googla fram länken/appen, sök på webbapp good stuff gold 4.

 

Läxor

Läsläxa som vanligt till fredag. Många barn glömmer sina protokoll. Hjälp gärna till med det hemifrån!

Många barn har fått hem sina matematikböcker idag för att i helgen räkna klart de uppgifter som var målet för veckan. Beroende på om ditt barn har valt nivå 1-2 eller 2-3 är det sidan 23 eller sidorna 24-25 som gäller.

 

Grej of the week

Idag har vi börjat med den serie minilektioner vi kommer att ha med barnen. De får en ledtråd innan och får sedan gissa vad lektionen ska handla om. Till dagens lektion var ledtråden Kannibalism på hög höjd. Fråga gärna hemma vad lektionen handlade om.

 

Övrigt

De filmer som läggs ut på barnen här på hemsidan läggs olistade på Youtube. Att en film är olistad innebär att det är bara någon med en länk som kan se filmen eller som här att det bäddas in på en hemsidan. Filmen går inte att hittas på Youtube på annat sätt, varken genom sökord eller som förslag baserat på tidigare visningar.

 

 

Trevlig helg!

 

Anna

 


Prenumerera på nya blogginlägg