Hej alla föräldrar och barn!

Ännu en vecka har förflutit och vi är en vecka närmare höstlovet. Sjukdomstiderna fortsätter, den här veckan var Therése sjuk måndag till onsdag. Torsdag och fredag däremot var vi alla på plats. Tisdag och onsdag nästa vecka är jag borta på kurs och då kommer en vikarie in för mig.

Veckan som varit:

Den här veckan har vi i svenska tränat högläsning och muntlig presentation i smågrupper. Vi har arbetat med läsförståelse utifrån en fabel. I matematik har vi fokuserat på uppställning och att lösa textuppgifter. I NO har klassen avslutat avsnittet med skogen och haft en kunskapskontroll.

Nästa vecka:

På måndag är det diagnos i matematik på kapitlet som varit. Vi kommer sedan att fokusera på problemlösning. I SO har klassen startat upp ett nytt arbetsområde, ursprungsreligionerna och de kommer att rikta in sig främst på asatron och den samiska religionen. I NO kommer nästa område handla om naturen på hösten. För de elever som vill förbereda sig inför kommande engelskalektioner så är det texterna från kapitlet Colours/family som gäller nästa vecka.

Här är länken: http://webbapp.liber.se/good-stuff-gold-4/#

Hörlurar:

Vi ber de barn som är hjälpta av att lyssna på musik under lektionstid att ta med sig sina egna hörlurar. Vi har kunnat låna ut hörlurar, men vi har upptäckt att det blir ett onödigt spring och att de hörlurar vi har lånat ut tidigare ofta används i samband med att klasser bokar datorvagnen.

 

Övrigt:

De senaste tre dagarna har vi i klassen lagt in en rörelseaktivitet under dagen. Vi har tillsammans dansat till Just Dance vilket har varit riktigt roligt! Syftet är att eleverna ska få en paus från stillasittande arbete och fylla kroppen med nytt syre och ny energi.

Läxa:

Läsläxa till och med fredag.

Trevlig helg!

/Anna


Prenumerera på nya blogginlägg