Hej alla föräldrar!

Denna vecka har jag varit på kurs i två dagar och då har Ulla varit i klassen. Nu har jag inga fler utbildningstillfällen förrän i januari.

I måndags gjorde barnen en kunskapskontroll på första kapitlet. När denna kontroll är färdigrättad kommer barnen få med sig en kopia hem. Detta kan ni hålla utkik efter i nästa vecka ifall barnen glömmer att visa er. Originalen kommer att sättas in i deras pärmar. Vi kommer inte alltid skicka hem bedömningsunderlag till er, utan detta kommer att ske lite då och då. Övriga lektioner har de fördjupat sina kunskaper inom addition och subtraktion och även problemlösning. Nästa vecka kommer vi fortsätta med problemlösning och även hårdträna multiplikationstabellerna.

I NO så är klasserna med i något som heter ”Höstförsöket” och när vi såg på Lilla Aktuellt från måndagen så uppmärksammades ”Höstförsöket” och hur skolelever runt om i landet hjälper forskningen.

Den här veckan har barnen fått konto på bingel.se. Där kan de träna och öva extra på engelska, matematik, svenska och NO. Barnen har fått egna inloggningar, är det så att de har tappat bort sina inloggningar så kan ni maila oss så får ni uppgifterna.

Nästa vecka:

I nästa vecka kommer jag göra en antal diagnoser med barnen i svenska. Då har jag en möjlighet att kartlägga deras stavningsförmåga, läshastighet, läsförståelse och ordförståelse. Barnen kommer att få information om detta på måndag.

Läxor:

Läsläxa till fredag. Glöm inte att skicka med protokollet!

 

Trevlig helg!

Anna

 


Prenumerera på nya blogginlägg