Hej därhemma!

Nu är det bara en vecka kvar tills vi har höstlov. Denna vecka har många av barnen i klassen varit med någon av oss pedagoger i skogen på rasterna och byggt kojor. Riktigt roligt att se hur de kämpar och bygger tillsammans!

Nu har barnen gjort alla de diagnoser i svenska som jag skrev om i förra veckobrevet. De har kämpat på väldigt bra! Idag har de även fått hem en kopia på den matematikdiagnos som vi gjorde förra veckan. Med hjälp av diagnosen får jag en klar bild av vad varje elev behöver träna på kommande veckor parallellt med det nya kapitlet, multiplikation och division, som vi kommer att börja med nästa vecka. Under två matematiklektioner har vi arbetat med Bingel som vi har berättat om tidigare. Där samlar barnen poäng genom olika övningar. På idrotten har bandy stått på schemat och nästa vecka så är det redskapsbana som gäller.

Läsläxa:

Musikläxa till måndag(separat inlägg kom i måndags)

Påminn gärna era barn om att läsprotokollet ska lämnas in varje fredag, jag har i några veckors tid saknat ganska många protokoll. Idag har vi lämnat ut en läxa i NO som handlar om höstlöv, något de har arbetat med i veckan. Det är en text som skall läsas och frågor som ska göras till. Vi har sagt till barnen att de gärna får ta NO-texten och räkna den som läsläxa tills nästa vecka, eller så gör de både NO-läxan och läser ur en bok hemma. Dock ska läsprotokollet lämnas in som vanligt nästa fredag, tillsammans med NO-läxan.

 

Höstlov:

Jag vill redan nu informera er att det finns en massa olika aktiviteter för barnen på höstlovet. Jag bifogar två stycken aktivitetslappar, en här och en här.

 

Trevlig helg!

Anna


Prenumerera på nya blogginlägg