Hej!

Tänk att höstlovet redan är här! Veckorna går i rasande tempo.

Den här veckan har vi jobbat mycket med multiplikationstabellerna och vi kommer att sträva efter att tabell 1-10 ska sitta som rinnande vatten till jul, men målet är till sommaren. Spontanträna gärna tabellerna med barnen hemma, t.ex. i bilen.

I svenska har vi avslutat arbetet med den hemliga boken. Jag hann dock inte avslöja hur framsidan ser ut eller vad boken heter så barnen får ge sig till tåls till efter lovet. Efter lovet kommer vi att läsa en gemensam bok här i skolan som heter Vittnet och även arbeta med att skriva återberättande texter.

I No har klassen idag avslutat sitt arbete med naturen i hösten.

Läxor:

Läsläxa till fredag efter lovet. Barnen har fått med sig hem ett nytt protokoll idag som räcker fram till jul. Det är fortfarande en valfri bok som gäller och minst 30 minuter/vecka.

Övrigt:

Alla barn har fått hem en hälsoprofil från vår skolsköterska Gunneli. Jag vill påminna att den ska lämnas tillbaka snarast efter lovet.

Torsdag den 16/11 har vi bokbytardag på skolan. Här kommer information från Anette, vår bibliotekarie:

Torsdagen den 16/11 mellan klockan 9 och 14.30 kommer vi att ha bokbytardag i skolbiblioteket. Du kan, om du vill, ta med 1-3 egna böcker som du byter mot böcker som lämnats in av andra elever. Du lämnar de böcker du vill byta bort senast onsdag 15/11 till Anette i skolbiblioteket, som ger dig ett kvitto på det antal böcker du lämnat in. På torsdag den 16/11 får du besöka biblioteket för att välja lika många böcker som du själv lämnat in. Kom ihåg att ta med ditt bokkvitto. Böckerna ska vara hela och det ska vara barnböcker för åldern 6- ca 13 år (alltså inte böcker för småbarn eller vuxenböcker). Tänk på att gärna lämna böcker som du tror att dina kamrater skulle vilja läsa. Kapitelböcker är mest uppskattat!

 

Trevligt lov!


Prenumerera på nya blogginlägg