Hej!

Här kommer ett försenat veckobrev, ber om ursäkt för det.

Från och med i måndags är Therése sjukskriven fram till förlossningen. Vi kommer att lösa det fram till jul med att jag tar över ansvaret för NO-undervisningen, Catharina Mörrby som idag är resurs på engelskan tar över det ansvaret. Ulla som tidigare varit vikarie för mig och Titti som klassen träffat denna vecka kommer hjälpa oss fram till jul, de kommer främst gå in som resurs i klasserna. Det kommer att bli någon liten schemaändring, men ingenting som påverkar start- eller sluttider på lektionerna eller dagarna.

I år kommer vi i årskurs 4 att ansvara för Luciatåget på skolan. Luciatåget kommer att gå av stapeln onsdagen den 13/12, troligtvis efter lunch. Vi återkommer med exakt tid och vidare information.

De elever som inte uppnådde målet för musikprovet kommer att få en ny chans nu på fredag. De som inte har kvar läxpappret kan hitta det här på hemsidan under fliken läxor.

Jag har fått veta att det förekommer att barnen filmar och fotar varandra innan skoltid och lägger ut på t.ex. Snapchat. Detta är absolut inte tillåtet under skoltid och jag vill be er föräldrar att ni pratar med barnen om att detta inte heller ska ske innan skolan börjar på morgonen. Jag kommer även att prata med klassen om detta.

Denna vecka har vår bibliotekarie varit i klassen och visat hur barnen kan använda Inläsningstjänst. För er som inte vet vad det är så är det en sida där i stort sett allt vårt läromedel finns inläst. Alla elever på skolan har möjlighet att använda det, genom datorn/surfplatta/telefon och få texter upplästa. Det är ett viktigt hjälpmedel för barn med någon form av lässvårighet, men kan givetvis användas av alla elever.

Jag vill påminna er om vår bokbytardag:

Onsdagen den 16/11 mellan klockan 9 och 14.30 kommer vi att ha bokbytardag i skolbiblioteket. Du kan, om du vill, ta med 1-3 egna böcker som du byter mot böcker som lämnats in av andra elever. Du lämnar de böcker du vill byta bort senast onsdag 15/11 till Anette i skolbiblioteket, som ger dig ett kvitto på det antal böcker du lämnat in. På torsdag den 16/11 får du besöka biblioteket för att välja lika många böcker som du själv lämnat in. Kom ihåg att ta med ditt bokkvitto. Böckerna ska vara hela och det ska vara barnböcker för åldern 6- ca 13 år (alltså inte böcker för småbarn eller vuxenböcker). Tänk på att gärna lämna böcker som du tror att dina kamrater skulle vilja läsa. Kapitelböcker är mest uppskattat!

Läxor:

Läsläxa till fredag. Nu efter lovet kommer barnen få någon mer läxa i veckan, t.ex. glosor i engelska och/eller multiplikationstabeller. Det är väldigt viktigt för mig att få veta i god tid innan läxan ska lämnas in om det varit någon svårighet eller problem av något slag så att vi kan hjälpa till. Skolan erbjuder läxläsning på torsdagar 14:30 för de som vill läsa sina läxor i skolan.

Lite sent att önska er en trevlig helg, så jag får önska en trevlig kommande vecka istället!

/Anna


Prenumerera på nya blogginlägg