Hej alla föräldrar!

Idag har vi fått ägna mycket tid åt att reda ut konflikter och dagen har känts orolig för många barn. Sedan länge hade Micke och jag planerat in att han skulle göra ett förebyggande trygghetsarbete i klassen och genomförde detta under 1.5 timmar. Vi tittade på två korta filmer och speciellt den ena filmen väckte många tankar och en del känslor kring utanförskap och mobbning. Vi följde upp med diskussioner.

Denna vecka har vi startat upp med att läsa en gemensam bok som heter Vittnet och som är skriven av Lena Hultgren. Vi startade boken med att alla fick, utifrån rubrik och framsida, fundera och skriva ner vad de trodde att boken handlade om. När vi hade läst det inledande kapitlet delades klassen in i två grupper och båda grupperna fick ha ett boksamtal tillsammans med mig där vi diskuterade frågor utifrån händelser i boken. Barnen var ovana vid situationen med klarade generellt uppgiften alldeles galant.

I matematik arbetar vi med multiplikation med 10, 100 och 1000 samt multiplikation med andra tal som slutar på 0.

I SO arbetar klassen med Sverige och i NO har vi börjat ett fysikavsnitt om värme, kyla och väder.

I går så var det bokbytardag och det är alltid en höjdpunkt på skolan. Jag hoppas att de som hade böcker med sig hittade riktigt bra böcker att byta med.

Läxor:

Läsläxa till fredag.

Engelskaläxa till tisdag. Se separat läxinlägg som gjordes tidigare i veckan.

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg