Hej!

Den här veckan har vi upplevt både snö, tö och regn. Jag vill redan nu uppmana er föräldrar att skicka med hjälm när/om snön kommer tillbaka för de barn som gärna är på kullen och åker. Vi har fått ta många diskussioner bland barnen på mellanstadiet om vilka regler som gäller vid snö. Snöbollskastning är lockande, men inte tillåtet under skoltid, likaså lekar som Herren på täppan.

Vi har fortsatt denna vecka med vår gemensamma bok Vittnet och jag har bara hört positiva kommentarer från barnen kring val av bok vilket är riktigt skoj. Vi har även arbetat vidare med hur viktigt det är att variera sina tidsord(t.ex. sedan, därefter, så småningom) när vi återberättar muntligt eller skriftligt.

I matematik arbetar vi med division och vi har arbetat med delningsdivision och innehållsdivision. Inte alltid lätt för barnen att hålla isär begreppen, men de kämpar på väl. Fokus har legat på att automatisera tabellerna 3-4 denna vecka och de allra flesta i klassen hann göra ett litet test på de tabellerna idag ihop med en diagnos i taluppfattning. De som inte blev färdiga får fortsätta på måndag. Nästa vecka fokuserar vi på att repetera tabell 3-4 samt öva mer på tabellerna 5-6.

I NO har vi arbetat med värme och vi avslutade veckan med ett litet experiment. Vi har även lärt oss om Östersjön och fokus har legat på hur Östersjön mår idag.

Teater

På torsdag 30/11 ska vi gå till Roslagsskolan för att se uppsättningen av musikalen ”Snövit och de sju dvärgarna”.

Skridskor

Måndagen den 4/12 är det dags för skridskor på IP. Vi kommer äta lunch som vanligt i skolan och gå upp till Sportcentrum efter lunch. Vi kommer att gå fram och tillbaka till Sportcentrum, så det vore jättebra om barnen har med sig en extra frukt och lite dricka. Vi är tillbaka lagom tills dess att skolan slutar. Skridskor och hjälm skickas med, behöver ni låna hjälm och skridskor, kontakta Joy per mail: christianjoy.dajotoy@norrtalje.se

 

V.48:

Mån:

Tis :Engelska glosor, se separat inlägg under ”läxor”. Barnen har även fått med sig en lapp hem där informationen står.

Ons:

Tors: Teater på Roslagsskolan.

Fre: Läsläxan lämnas in.

 

Trevlig helg!

 

Anna


Prenumerera på nya blogginlägg