Hej alla föräldrar!

Nu är vi äntligen inne i december. Vi har idag lyssnat på radiokalendern och kommer att göra så varje skoldag fram till jul.

Igår var båda fyrorna och såg på musikalen Snövit, som sattes upp av årskurs 9 på Roslagsskolan. Det var en välgjord teater och uppskattat av barnen.

Skridskor

På måndag 4/12 är det dags för skridskoåkning på IP. Barnen behöver ha med sig skridskor, hjälm och varma kläder. Klubba får tas med, dock ingen puck. Vi kommer gå upp och ned till Sportcentrum, så en dricka och en extra frukt kan vara bra att skicka med. Vi är tillbaka lagom till skolslut.

Biblioteksböcker

Meddelande ifrån vår bibliotekarie Anette:

ÅTERLÄMNA ALLA SKOLBIBLIOTEKSBÖCKER SENAST ONSDAG 6 DECEMBER I NÄSTA VECKA

Nu är det snart dags att återlämna alla böcker från vårt bibliotek. Det är viktigt att alla böcker återlämnas senast onsdagen den 6 december.

Alla skolbibliotek i Norrtälje kommun går nu över till ett nytt bibliotekssystem. Det är samma system som man har på stadsbiblioteket. Jag håller på att registrera alla våra böcker i det nya systemet. P.g,a. av detta behöver alla böcker från vårt skolbibliotek återlämnas innan jul.

Detta gäller även de böcker som barnen har hemma och läser i som läsläxa. Vi skulle bli jätteglada ifall barnen ville ta med en bok hemifrån och ha som ”bänkbok” till dess att de får låna böcker igen på biblioteket.

Lucia

På onsdag kommer barnen att få veta sin roll i luciatåget. Barnen tar själva med sig sina tillbehör och klädsel, men det finns lucialinnen att låna vid behov, maila oss då senast fredag 8/12. Tärnorna kommer att ha elektriska ljus. Vi kommer att ha föreställningar 12.00,12.45 och 13.45 om ni vill komma och titta.

Läxor:

Engelskaläxa till tisdag: Se separat läxinlägg.

Vi rekommenderar starkt att ni fortsätter den goda rutinen att barnen läser 30 min vecka, dock kommer vi göra uppehåll med läsprotokollen då vi kommer ha multiplikationstabeller i läxa fram till jul. Tills på fredag har barnen multiplikationstabellerna 6 och 7 i läxa. Några hann få sina papper efter slöjden, medan andra får ut sitt papper på måndag ihop med sitt läsprotokoll.

 

Tips på bra sidor om barnen hellre tränar via dator/surfplatta:

www.elevspel.se

https://www.nomp.se/

 

Nästa vecka kommer vi att ha en diagnos på kapitel 2 så denna sida kan man även träna på om man vill.

http://webbapp.liber.se/matematikboken-alfa/#

 

Kom ihåg v.49:

Mån: Skridskor

Tis: Engelskaläxa

Ons:

Tors:

Fre: Matematikläxa (multiplikationstabellerna)

Trevlig helg!

Anna


Prenumerera på nya blogginlägg