Hej!

Jullovet närmar sig med stormsteg och varje dag lyssnar vi på ett avsnitt av radiokalendern som är väldigt spännande.

Denna vecka har vi arbetat med väder under NO-lektionerna och vi har gjort ett experiment som visar att varm luft tar mer plats än kall luft. I svenska har vi arbetat med läsförståelse och läst vår gemensamma bok Vittnet. I matematik repeterar vi just nu inför kunskapskontrollen nästa vecka. Vill barnen repetera så får de gärna ta med sig matematikboken hem alternativt gå in på den här hemsidan som är kopplad till vår matematikbok. Det är kapitel ett och två som kunskapskontrollen baseras på. http://webbapp.liber.se/matematikboken-alfa/# Kunskapskontrollen är planerad till onsdag förmiddag.

Lucia

På onsdag är det dags för årets luciatåg. Barnen tar själva med sig sina tillbehör och klädsel, men det finns lucialinnen att låna vid behov. Maila dock senast på måndag 11/12 ifall ni behöver låna linnen. Tärnorna kommer att ha elektriska ljus. Vi kommer att ha föreställningar 12.00,12.45 och 13.45 om ni vill komma och titta.

Läxor

Jag rekommenderar starkt att ni fortsätter den goda rutinen att barnen läser 30 min vecka, men vi fortsätter med multiplikationstabeller i läxa. Tills på fredag är det tabellerna 8 och 9 som vi koncentrerar oss på. Barnen ska inte heller glömma att repetera tidigare tabeller så att inte dessa glöms bort.

Löss

Lössen har kommit på besök igen! Ta gärna en extra titt i ert barns hår i helgen och luskamma gärna så slipper vi att det blir rundgång lagom till jul.

Bad

tisdag 12/12 är det dags för simning för flickorna i 4A och 4B. Pojkarna kommer att simma tisdagen den 16/1-18.

Vi har bassängtid 9.00-9.40, så vi behöver samlas vid framsidan av skolan senast 8.00, bussen går 8.05. Pojkarna kommer som vanligt 8.15. Vill ert barn komma direkt till badhuset så är det givetvis helt okej, då är det senast 8.45 som gäller. Viktigt att meddela detta till mig senast måndag eftermiddag. Det är Josephine som kommer att åka med tjejerna och jag åker med killarna och simmar nästa termin.

Vi är tillbaka lagom till lunch och det är vanliga lektioner som gäller resten av skoldagen. En frukt kan dock vara bra att skicka med denna dag.

Killarna har lektioner som vanligt, men i skrivande stund är jag osäker på om vi får till någon idrottslektion. De kan ta med sig kläder för säkerhets skull.

Infobrev ifrån rektor Cilla

Bifogar ett infobrev ifrån rektor Cilla angående trafiksituationen vid vändplan. Trafiksituationen Grind

 

 

Kom ihåg v.50:

 

Mån: Luciaträning.

Tis: Bad för tjejerna. Ev. idrott för killarna. De kan ta med sig idrottskläder.

Ons: Kunskapskontroll i matematik och Lucia.

Tors: Idrott

Fre: Läxa multiplikationstabell 8 och 9

 

Ha en trevlig andra advent!

 

/Anna


Prenumerera på nya blogginlägg