Hej alla föräldrar och barn!

Lucia

Det var två trötta, men mycket stolta fröknar som åkte hem i onsdags efter fyra stycken fina Luciaföreställningar. Tre stycken föreställningar i idrottssalen och en inne på Solsidan. Stort tack till Veronica(Wilmas mamma) som hjälpte oss under dessa timmar!

Här kommer lite bilder från en av föreställningarna.

Kläder

Denna vecka har vi haft väldigt skiftande väder. Snälla hjälp era barn med lämpliga kläder efter väder! Självklart är vi inne på de raster då vi tycker att vädret inte ger oss trivsamma raster, men många, många barn är blöta och kalla på grund av olämpliga skor och kläder och vill vara inne av den anledningen. Det blir inte en bra arbetsmiljö för någon om de måste vara inne hela dagen på grund av att de blir blöta/kalla efter 10 minuter ute. Glöm inte heller att skicka med extrakläder.

Skolarbete

Denna vecka har vi läst två stycken kapitel i vår gemensamma bok Vittnet och den är omtyckt av barnen. Vi har fokuserat på högläsning och de har fått sitta tv och två och läsa för varandra.

I matematik har vi gjort en kunskapskontroll på de fyra räknesätten. Barnen kommer att få veta antal rätt på provet, men också vilka förmågor de olika poängen motsvarar. För att kunna nå målet på kunskapskontrollen krävs att man har fått poäng inom samtliga bedömda förmågor. Jag skickar hem en kopia på bedömningen så fort den är klar.

I NO har vi den här veckan arbetat med väder och klimat. I SO har vi fortsatt att arbeta med Sverige. Den här veckan har vi arbetat med istiden och vilken inverkan den har haft på vårt naturlandskap. Nästa vecka är det dags för en kunskapskontroll i SO. Om man vill träna lite extra så kan man gå in på hemsidan som är kopplad till vår bok:

https://webbapp.liber.se/upptack-sverige/#/ och där välja kapitel 1 och kapitel 3.

Julmys

Samma dag som vi slutar så hade vi tänkt att ha lite julmys på eftermiddagen, med fika och film. Barnen får gärna ta med sig en portion valfritt fika/godis (dock inget med nötter i) och även en dricka till.

Terminsstart

Nästa termin startar onsdagen den 10:e januari 08.15 med vanlig skoldag.

Kom ihåg v.51:

Mån:

Tis: Idrott

Ons:

Tors: Sista skoldagen. Idrott + julmys.

Till sist vill jag bara önska er en god jul och ett gott slut på 2017. Det har varit en fantastiskt rolig termin och jag ser framemot nästa. Men först lite ledighet!

/Anna


Prenumerera på nya blogginlägg